Coaching

Ieder mens heeft zijn eigen talenten en heeft geleerd uit ervaringen. Tegelijkertijd hebben we allemaal dingen waar we minder goed in zijn of waar we ons niet bewust van zijn. Het komt regelmatig voor dat ons werk of onze privé situatie bepaalde inzichten of vaardigheden vraagt, die we nog niet bezitten of nog niet bewust inzetten, waardoor we niet de gewenste resultaten bereiken. Dat kan tot spanning en/of onrust leiden, die we liever niet voelen. Zo ontstaat een drijfveer om naar een oplossing te gaan zoeken. Een coach kan je ondersteunen in dat proces.

In een coachtraject ga je bewust kijken naar waar je nu staat en wat je graag zou willen. Wat heb je tot nu toe al geprobeerd? Wat werkte wel en wat juist niet? Of wat heeft je juist tegen gehouden? Zodra er meer inzicht is ga je vervolgens stap voor stap aan je doelen werken. Een korte, positieve, toekomst- en oplossingsgerichte aanpak die uiteindelijk tot meer rust, plezier, motivatie en effectiviteit zal leiden!

Uitgangspunten voor de coachtrajecten:

  • Iedereen bezit voldoende capaciteiten om een volgende stap in de gewenste richting te kunnen zetten. De coach is slechts een katalysator, die het proces kan versnellen, door de juiste vragen te stellen om je aan het denken zetten, door je een spiegel voor te houden of door je theorie aan te reiken waardoor je inzicht groeit.
  • De coachrelatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid.
  • Degene die gecoacht wil worden is mentaal gezond. Indien een geestelijke ziekte vermoed wordt zal de coach doorverwijzen naar een specialist.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Gestart wordt met een intakegesprek, voor een wederzijdse kennismaking en om de coachvraag te bespreken. Na dat gesprek zal de coach een voorstel schrijven met een coachagenda. Een gemiddeld coachtraject bestaat uit 5 à 6 gesprekken van 1,5 uur over een periode van 4-5 maanden. Zodra de coachee instemt met het voorstel en de overeenkomst heeft getekend kan het coachtraject starten.

Bij Verheuvel – Coaching word je goed begeleid in jouw persoonlijke ontwikkeling, waardoor doelen sneller te realiseren zijn.